FruitVillage

Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van FruitVillage is dat de gebouwen landschappelijk goed moeten inpassen. Daarnaast moet er een goede verbinding ontstaan met de Fruit Tech Campus voor een koppeling tussen de twee terreinen. In het ontwerp is rekening gehouden met de spuitzone naast de boomgaard en veiligheidszone naast het spoor.

Er is gekozen voor een simpel en eerlijk ontwerp waarbij functie het design volgt. Details zijn belangrijk, zodat het op lange termijn er ook mooi uit blijft zien. De gebouwen en de omheining moeten passen bij de omgeving. Een mooi ontwerp is leidend en om deze reden is er ook niet gekozen voor zoveel mogelijk bouwlagen op elkaar. Goede zichtlijnen zijn belangrijk voor een ruimtelijk effect en om voldoende buitenruimtes te kunnen recreëren. Dit zorgt voor samenhang in de plannen en bevorderd de veiligheid. Elke buitenruimte heeft een eigen thema en karakter. Het parkeren is verdeeld over drie kleinere parkeerterreinen, daarnaast wordt er ruimte geboden voor fietsparkeerplaatsen. In het ontwerp is rekening gehouden met goede looproutes naar de verschillende appartementen en naar het Campus House zodat er overal beweging is, maar ook niet te veel op één plaats.

scene 77 - kopie

Impressie buiten

Impressie binnen

Er worden 175 duurzame en remontabele appartementen gebouwd van 2 of 3 verdiepingen. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer en minimaal 20m2 gebruikersoppervlakte per bewoner. Elk appartement is voorzien van een keuken, badkamer, toilet en studiefaciliteit. Daarnaast kunnen alle bewoners gebruik maken van de gezamenlijk voorzieningen op het terrein.

 

De indeling van de woningen zal hetzelfde zijn als de woningen van de Kromme Nol, één van de projecten van VanDoorn Living. De Kromme Nol wordt momenteel gebouwd, de indeling van de woningen zoals deze ook zal worden bij FruitVillage is dan ook goed zichtbaar op de onderstaande impressies.

Ontwikkelen

Technologieën ontwikkelen zich snel en de fruitteelt is aan automatisering onderhevig. Dit betekent ook dat er een transitie nodig is van het soort medewerker, een transitie van arbeidsmigrant naar werkstudent. We moeten deze internationale medewerker van de toekomst aantrekken om naar Nederland te komen. Maar hoe? Dit doen we door deze medewerkers niet alleen te lonen en belonen, maar ook door perspectief te bieden. We willen medewerkers die naar Nederland komen om te werken ook een opleiding aanbieden. Door daarnaast goede huisvesting aan te bieden dichtbij het werk en opleiding, maken we het aantrekkelijk voor medewerkers om naar Nederland te komen. Zo denken we na over de toekomst en zorgen we ervoor dat de fruitteelt in Nederland kan blijven bestaan.

FruitVillage werkt samen met de Fruit Tech Campus om een Learn@Work programma te ontwikkelen. Denk hierbij aan basisopleidingen, zoals Nederlandse Taal, Engelse taal en machineveiligheid. Dit soort maatwerk programma’s zullen steeds verder uitbereid worden.

Naast deze voorzieningen en ontwikkelmogelijkheden, biedt het Campus House van FruitVillage nog meer centrale faciliteiten en ruimtes voor bewoners. Meer over het Campus House lees je hier.